Tekå persienner | Utvändiga solskydd
16346
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16346,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Utvändiga solskydd

Utvändiga solskydd

FÖNSTERMARKISER

HAGA KASETTEN

Fönstermarkis med kassettlåda som skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad. Haga manövreras inifrån eller utifrån med band, med motor eller utifrån manuellt med vev. Lämplig för mindre till medelstora fönster och fönsterpartier upp till 4,2 meter. Mycket lämplig att seriekoppla till större längder – upp till 20 meter vid motordrift. Tillbehör som nischkonsoler är justerbara i djupled och underlättar vid montage på stenfasader och liknande.

 

SOLLIDEN

Enkel fönstermarkis som manövreras inifrån eller utifrån med band, med motor eller utifrån manuellt med vev. Avsedd för mindre till medelstora fönster och balkonger samt fönsterpartier upp till 4 meters bredd. Balkongmarkisen är samma markis, Solliden – men monterad på stolpar (balkongben) som spänns fast mellan golv och tak strax innanför balkongens framkant.
Det ger en fristående markis som inte är fast monterad i byggnaden.

 

LÄCKÖ

Ett effektivt solskydd för större fönsterpartier på industrier, offentliga byggnader, affärer etc. Tillverkas i kraftigt utförande och är avsedd för bredder över 3,5 m. Kan enkelt seriekopplas till större anläggningar. Speciellt lämplig för långa balkonger. Monteras på vägg eller i tak och kan kompletteras med skyddstak. Läckö manövreras manuellt med vev eller med motor.

 

SOFIERO

Sofiero är en kraftig fönstermarkis med rymlig kassettlåda, som skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad. Sofiero manövreras manuellt med vev eller med motor. Lämplig till medelstora och större fönster och fönsterpartier upp till 6 meter. Passar också att seriekoppla till större längder – upp till 30 meter.

TERASSMARKISER

CLASSIC

Classic är avsedd för villaterasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m fl där du behöver fri gånghöjd under markisen. Monteras på vägg eller i tak och kan kompletteras med skyddstak. Manövreras med motor eller manuellt med vev. Armarnas fallvinkel kan justeras steglöst 0 – 45°. För att klara extra stark vind kan framkanten förankras med ett särskilt teleskopstag. Låt uteplatsens storlek styra storleken på markisen!

 

MARCESA

Marcesa är avsedd för villaterasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m fl där du behöver fri gånghöjd under markisen. Marcesas konstruktion med en längsgående balk i mitten ger en markis som är stabilare, rymligare, med en mera sträckt duk samt ger ett effektivare skydd mot låg sol. Monteras på vägg eller i tak och kan kompletteras med skyddstak. manövreras med motor eller manuellt med vev. Armarnas fallvinkel kan justeras steglöst 0 – 45°. För att klara extra stark vind kan framkanten förankras med ett särskilt teleskopstag.
Låt uteplatsens storlek styra storleken på markisen!

 

STORBOX 300

Storbox 300 är avsedd för villaterrasser, balkonger, kiosker, butiker m fl där du behöver fri gånghöjd under markisen. Monteras på vägg eller i tak. Manövreras med motor eller manuellt med vev. Armarnas fallvinkel kan justeras steglöst. Låt uteplatsens storlek styra storleken på markisen!

 

WIN MONOBLOC 400

Win Monobloc 400 är avsedd för villaterrasser, uteserveringar, kiosker, butiker m fl där du behöver fri gånghöjd under markisen. Monteras på vägg eller i tak. Manövreras med motor. Armarnas fallvinkel kan justeras steglöst. Låt uteplatsens storlek styra storleken på markisen!

 

CLASSIC NOVA KASETT

Classic är avsedd för villaterrasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m fl där du behöver fri gånghöjd under markisen. Monteras på vägg eller i tak. Manövreras med motor eller manuellt med vev. Armarnas fallvinkel kan justeras steglöst. För att klara extra stark vind kan framkanten förankras med ett särskilt teleskopstag. Låt uteplatsens storlek styra storleken på markisen!

SCREEN & VERTIKALA MARKISER

FM 2000

FM 2000 vertikal markis är ett bra alternativ som har fler funktioner än en vanlig markis. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut genom. Att FM 2000 är mindre känslig för vind gör den speciellt lämplig på höga höjder och vindutsatta ställen. FM 2000 är främst avsedd för kontorslokaler, offentliga byggnader som sjukhus, skolor etc. FM 2000 passar bra att seriekoppla. Stativens färg kan anpassas till färgen på fastigheten.

 

TELLUS

Tellus vertikalmarkis med sidogejdrar i vertikalled. Duken är parallell med fönsterytan. Duken monteras på det löpande fallröret med dimensionen Ø35 mm. Fallrör med två vikter av stål styckförzinkade med påmonterade skyddshattar i varje ända av vikten. Kassettlåda i två delar (kassett+lock/servicelucka). Gavlar med lagerboxar och oljebronslager 25/30 mm för dukrör. Dukröret tages ur lådan vid service utan ytterligare demontering av anläggningen. Tellus vertikalmarkis maximimått är 3000×3000 mm. Som seriekopplade system kan bredden vara upp till 9000 mm på en motor. Samtliga profiler i strängpressad aluminium.

 

SVANEHOLM SCREEN RIDÅ

Svaneholm Ridå vertikalmarkis med rund kasettlåda som skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad. Svaneholm manövreras inifrån med band eller med motor. Lämplig för mindre till medelstora fönster och fönsterpartier upp till 4 meter. Mycket lämplig att seriekoppla till större längder – upp till 12 meter vid motordrift. Svaneholm har linor vertikalt som styrning för bottenröret. Upp till 200×220 är bottenröret 18mm storlekar större har ett bottenrör med diameter 30mm

 

KORGMARKISER

ÄNGSÖ

Korgmarkisernas klassiska form vittnar om fulländad funktion. Med sina täckta sidor ger de ett mycket effektivt värmeoch solskydd. Högre stabilitet än vanliga markiser vare sig du väljer fast eller fällbar korg. Korgmarkiserna är skräddarsydda helt efter dina mått och önskemål. Det går att tillverka specialformat för olika typer av fönster och skapa helt unika färgkombinationer. Korgmarkisen är en utmärkt reklamplats. Vi hjälper gärna till med utformning och tryckning.

Tveka inte att ta kontakt med oss för att boka hembesök eller ett förutsättningslöst samtal.